Mire se vini ne Forumin Islam Bujanoci
Lusim Allahun s.v.t qe te keni dobi nga vizita juaje
Regjistrohu ose Identifikohu 
PORTALIForumCalendarGalleryPytësoriKërkoRegjistrohuidentifikimi

Share
 

 Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!!

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Usame
Moderator
Moderator
Usame

Numri i postimeve : 381
Join date : 05/06/2009

Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!! Empty
MesazhTitulli: Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!!   Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!! Icon_minitimeMon Dec 14, 2009 9:18 am

Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!! 23579792

Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!!
Premte, 12 Dhjetor 2008 13:01
Falënderimi i qoftë Allahut [Subhanehu ve Teala](subhanehu ve te'ala) i cili na nderoi me fenë Islame, na tregoi rrugën e drejtë dhe na bëri pasues të kësaj feje të pastër dhe të madhëruar. Dëshmojmë se nuk ka Zot tjetër pos Allahut [Subhanehu ve Teala], i cili nuk ka shoq dhe i cili thotë në librin e Tij të ndershëm:

" As jehudit, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri që të pasosh fenë e tyre." Thuaj:"Udhëzimi i Allahut është udhëzim i drejtë. E nëse, pasi që të ka ardhur ty e vërteta shkon pas mendimeve të tyre, nuk ka kush të ndihmoj e as të mbroj nga Allahu."
[El Bekare, 120]

Dëshmojmë se Muhammedi [SalAllahu Alejhi ve Selem] është rob i Tij dhe i dërguari i fundit i cili ka thënë:

" Kush e imiton një populli tjetër (d.m.th. pasuesit e një fejc tjetër) edhe al ështe i tyre (d.m.th. edhe ai është si ata)".

Vëlla i dashur mysliman, Allahu të mëshiroftë, dije se njëra nga fatkeqësitë më të mëdha që i godet myslimanët është pasimi dhe imitimi i tyre i krishterëve dhe i çifutëve, banorëve të xhehenemit, e me këtë vërtetojmë fjalët e Muhammedit [SalAllahu Alejhi ve Selem] i cili ka thënë:

„ Do të vijë koha kur hap pas hapi do t'i ndiqni, veprat e atyre që ishin para jush. Edhe po të futen ata në vrimën e hardhucës do të i pasoni edhe ju”- O i dërguar i Allahut-pyetën shokët e tij: A i ke ndërmend krishterët dhe çifutët?-,,E kë tjetër nëse jo ata"-u përgjigj ai."
[Buhari dhe Muslimi]

Një nga llojet më të rrëzikshëm të imitimit të mosbesimtarëve në kohën e sotit është pjesëmarrja e një numri të madh të myslimanëve rië festat e tyre (krishtere e të tjera) festat për të cilat ka thënë Allahu [Subhanehu ve Teala]:

" E jehuditë thanë: Uzejri është djal i Allahut, e të krishterët thanë: Mesihu është djalë i Allahut. Ato ishin thënie të tyre me gojët e tyre (fraza të thata) që imitojnë thëniet e jobesimtarëve të më hershëm. Allahu i vraftë, si largohen (nga ë vërteta)!"

" Ata i konsideruan ´ahbarët´(priftët jehudi) të tyre, ´ruhbanët´ (murgjit e krishterë) të tyre dhe Mesihun (Isain) birin e Merjemes, për zota pos Allahut, ndërsa ata nuk janë urdhëruar për tjetër (nga pejgamberët) pos për adhurimin ndaj Allahut një, e që nuk ka të adhuruar tjetër pos Tij. I lartë është Ai nga çka shoqërojnë."
[Et-Tevbe, 30-31]

LIDHSHMËRIA E FESTAVE KRISHTERE
ME FENË E TYRE TË DEVIJUAR

Festat krishtere janë pjesë përbërëse e riteve dhe ligjëve fetare të devijuara krishtere, dhe si të tilla janë ngushtë të lidhura me mosbesimin e hapur e të qartë dhe nga fjalët e të cilave kur i ndëgjojnë qiejt e toka mëzi përmbahen që të mos shkatërrohen e të bëhen pluhur si thotë Allahu i Madhëruar:

„Ata edhe thanë: " I Gjithëfuqishmi ka fëmijë". " Ju (jobësimtarë) vërtet sollët një fjalë shumë të shëmtuar". " Aq të shumtuar sa gati u copëtuan qiejt, gati pëlciti toka dhe gati u shembën kodrat nga ajo (fjalë)”. "Për atë se të Gjithëmëshirshmit i përshkruan fëmijë ."
[Merjem, 88-91]

Nëse është kështu atëherë si mundet myslimani i cili beson në një Allah të pa shoqë, të i lejojë vehtës të marr pjesë në këso festa të cilat janë simbol i besimit të tyre të devijuar ? A nuk është kjo një lloj përmbajtje e fesë së devijuar të tyre.

ISA a.s. NUK KA ASGJË ME KËTO FESTAFestat që i festojnë krishterët çdoherë me mbarimin e vitit të vjetër dhë me ardhjen e vitit të ri, i kanë shpikur priftërinjtë qëllimkëqij disa shekuj pas ngritjes së Isait a.s.. Me fëstimin e krishtlindjeve, ata argumentojnë përkuljen, ndëgjueshmënin e tyre ndaj shejtanit, me shpikjën e gënjeshtrave ndaj Isait a.s. për të cilat nuk kanë kurfarë argumentesh dhe me arsyetimin se festojrië ditëlindjen e tij, ata fusin njerëzit në mëkate mëdha, prej të cilavë më kryesore janë pirja e alkoholit, zinaja (prostitucioni) etj. Isa a.s. me gjithë këtë nuk ka asgjë të përbashkët. Ai jo vetëm që nuk e lejonte këtë por ashpër e gjykonte dhe: e shpallte si mosbesim.

Ajo që habit është se edhe në mesin e myslimanëve ka xhahila (injorantë) të tillë, të cilët n ë çdo gjë, e gjithashtu edhe në fëstimin e festavë të mosbesimit, i ndjekin krishterët dhë çifutët, duke menduar se përparimi dhe civilizimi arrihen nëpërmjet imitimit të verbër të armiqëve të Allahut [Subhanehu ve Teala]

A është e mundur se ata nuk kuptojnë që në këtë mënyrë bëhen shërbëtor të pavërtetës, skllevër të ndëgjueshëm, pasi që ishin bartësit e të së vërtetës, ndërtues të civilizimit dhe udhëheqës të njerëzimit. Në një shkallë kaq të ulët ranë vetëm pasi që shkelën fenë e tyre të madhëruar, burimi i famës dhe fuqisë të dikurshme, fenë e cila rreptësishtë ua ndalon që t'i ridjekin ata, vendbanimi i të cilëve do të jetë xhehenemi.NJË NGA THEMELET E FESË SONË ËSHTË
MOSPAJTIMI ME ATA MBI TË CILËT ËSHTË HIDHËRIMI I ALLAHUT [Subhanehu ve Teala]
DHE ME ATA TË CILËT JANË TË DEVIJUARI Madhëruari thotë:

"Pastaj, Ne të vumë ty në një rrugë të drejtë të fesë, pra ti ndiqe atë e mos. ndiq dëshirat e atyre që nuk dinë"
[El -Xhathije, 18]

Ty, vëlla i dashur myslimanë, Allahu i Madhëruar të ka obliguar gjatë leximit të sures „El-Fatiha”, që vetëm në namaz farz, ditë e natë shtatëmbëdhjetë herë ta lusësh Atë që të udhëzon " Në rrugën e drejtë në rrugën e atyre të cilët Allahu i mëshirojë e jo në rrugën e atyre me të cilët u hidhërua e as në rrugën e atyre që devijuan (u humbën)."

E i dërguari i Allahut [SalAllahu Alejhi ve Selem] ka thënë: " Çifutët janë ata me të cilët Allahu [Subhanehu ve Teala] u hidhrua e krishterët janë ata të cilët devijuan." [Ahmed, Tirmidhi]

Si mundesh pra ti lejosh vehtes që të sillesh si ata për të cilët Allahu [Subhanehu ve Teala] tha se devijuan (humbën rrugën).

Si mundesh që t'i lejosh vehtës që t'i shoqërosh në fëstim ata të cilët i robërojnë kryqit, kur e din se i Dërguari i Allahut s.a.v.s, në hadithet e shumta prej të cilëve janë edhe këto:

„Mos i imitoni idhujtarët” (Buhari, Muslimi). „Nuk është i yni ai i cili përpos neve sillet dhe imiton të tjerët. Mos i imitoni krishterët dhe çifutët” (Tirmidhiu), të ka urdhëruar të ndryshosh prej tyre ?

NË ARGUMENTET PËR NDALIMIN E
SHOQËRIMIT NË FESTIMIN E FESTAVE TË
TYRE MARRIN PJESË EDHE:1. Fjalët e Allahut [Subhanehu ve Teala] në Kaptinën „El-Furkan”:

" (Robërit e Zotit janë) Edhe ata që nuk dëshmojnë rrejshëm dhe kur (rastësishtë) kalojnë pranë së keqës, kalojnë duke e ruajtur karakterin e vet.”
[EI-Furkan, 72]

Pra, prej virtyteve të cilët Allahu [Subhanehu ve Teala] i përmend dhe i lëvdon tek robërit e tij është edhe ajo se " ata nuk janë pjesëmarrës në gënjeshtra” d.m.th. nuk marrin pjesë në festimin e festave pagane, sipas komentimit të këtij ajeti nga dijetarët e mëdhenj pasues të ndershëm të Muhamedit a.s. dhe sahabëve (shokëve) të tij ngase ai cili prezenton dhe merr pjesë në këto festa pagane, jo vetëm se merr pjesë në gënjeshtër, në mëkate, e tollovi, e nuk mundohet që t'i lufton ato, por në të kundërtën ai merr pjesë në përforcimin e madhërimin e të njëjtave, e secili që veprori kështu pa dyshim meriton hidhërimin e Allahut [Subhanehu ve Teala]

2. Fjalët e të Dërguarit të Allahut [SalAllahu Alejhi ve Selem]:

" Çdo popull ka festën e vet e festa e ynë është kjo ditë (Bajrami)”. (Buhari, Muslim, Nesai).

Hafiz Edh-Dhehebiu thotë: " Këto fjalë të të Dërguarit të Allahut [SalAllahu Alejhi ve Selem] si dhe fjalët e Allahut të Madhëruar:

" Ne edhe ty (Muhamed) ta zbritëm Librin (Kur'anin) e vërtetë që është vërtetues i librave të mëparshme dhe garantues i tyre. Gjyko, pra, mes tyre me atë që Allahu e zbriti, e mos pëlqe epshet e tyre e të largohcsh nga e vërteta që të erdhi. Për secilin prej jush, Ne caktuam ligj e program (të posaçëm në çështje të veprimit). Sikur të donte Allahu, do t'ju bënte një popull (në fe e sheriat), por deshi t'ju sprovojë në atë që iu dha juve, andaj ju (besimtarë) përpiquni për punë të mira. Kthimi i të gjithë juve është te Allahu, e ai do t'ju njohtojë me atë që kundërshtoheshi.”
[El-Maideh, 48]

...d.m.th. se secili ka festat e veta. Kjo do të thotë se nëse krishterët dhë çifutët kanë festat e tyre myslimani e ka të ndaluar të merr pjesë në festimin e tyre në çdo mënyrë, siç e ka të ndaluar të merr pjesë në ritet e tyre fetare ose të kthehet në drejtim të kiblës së tyre (ana në të cilën ata kthehen)."

3. Kur emigroi i Dërguari i Allahut [SalAllahu Alejhi ve Selem] n ë Medine i takoi Ensarët duke festuar dy ditë në të cilat luanin dhe argëtoheshin e i pyeti:

" Çfarë ditë janë këto?"-U përgjigjën: " Në këto ditë para Islamit luanim e argëtoheshim". I Dërguari [SalAllahu Alejhi ve Selem] u tha: " Allahu [Subhanehu ve Teala] na zëvendësoi me dy ditë më të mira se ato: Me Bajramin e Ramazanit dhe të Kurbanit" (Ahmed, Ebu Davudi, Nesai).

Shiqo, vëlla i dashur mysliman, Allahu [Subhanehu ve Teala] të mëshiroftë, se si i Dërguari [SalAllahu Alejhi ve Selem] na ndaloi këto dy ditë edhe pse ata vetëm argëtoheshin në to dhe ua bëri me dije se në Islam ka vetëm dy festa-Kurban Bajrami dhe Bajrami i Ramazanit. Prandaj askujt nuk i lejohet të fusë ose të shpikë të tretin e sidomos të prezenton në festimin e festave të jomuslimanëve.

4. Omeri b. el-Hattab el-Faruk r.a., ka thënë: " Largohuni nga kundërshtarët e Allahut dhe festave të tyre" , ndërsa sahabi i njohur Abdullah b. Amr r.a. ka thënë:
„Kush e feston Njeruz-in (viti i ri persijan) dhe ju bashkangjitet në ceremonitë e festave të tyre e takon vdekja pa u penduar sinqerisht, në ditën e Gjykimit do të ringjallet me ta."
[Bejheki]

Prandaj, vëlla i dashur mysliman pendohu sa ke kohë, para se të takohesh me Allahun [Subhanehu ve Teala], me një mëkat kaq të madh, mos prezento më asnjëherë në festimet e armiqëve të Allahut [Subhanehu ve Teala], dhe në asgjë edhe pse të duket e pavlefshme, mos i madhëro. Ndëgjo se ç'thotë për këtë Mula Ali el-Kari el-Hanefi:

" Kush i dhuron diçka, qoftë edhe një vezë, një mexhesiu (adhurues i zjarrit) në festën e tij (Nejruz), shkaku se e ka ndihmuar në mosbesim e në mëkat, edhe vet e ka bërë mëkatin e mosbesimit”.

E në veprën e tij " El-Fikh el-Ekber” në fq.186 ai thotë:

„Kush blen prej tyre në festën e tyre (Nejruz), diçka që më parë nuk ka blerë, me qëllim që të i ndihmon në madhërimin e festës së tyre (Nejruz), ka bërë mëkatin e mosbesimit, ngase madhëron, nderon festën e mosbesimtarëve."

CILI ËSHTË QËNDRIMI I ISLAMIT PËR
URIMIN E KRISHTERËVE PËR FESTAT E TYRE

Dijetari i madh mysliman Imam Ibn el-Kajjim, Allahu e mëshiroftë, thotë:

" Përurimi i ceremonive jobesimtare sipas mendimit të gjithë dijetarëve mysliman është haram. Në këtë bënë pjesë edhe urimi i festave të tyre me fjalët " Gëzuar festën (krishtlindje)" etj. sepse edhe nëse ai që uron festën shpëton nga vetë kufri (mosbesini-dalja nga feja), me siguri nuk do t'i shpëton mëkatit, nga kjo është në të njejtën shkallë sikur të u urohet falja e tyre e kryqit. Kjo është mëkat më i madh dhe hidhëron Allahun [Subhanehu ve Teala] me të për sikur dikujt t'i urohet pirja e venës apo vrasja njeriut të pafajshëm. Pra secili që i uron dikujt që përmban në vete kufër (mosbesim), e që nuk ka baza në fenë e Allahut [Subhanehu ve Teala] duhet të dinë se me këtë ka merituar hidhërimin e Allahut [Subhanehu ve Teala]"

Prandaj, keni frikë Allahun o robërit e Tij dhe dijeni se në asnjë mënyrë nuk e keni të lejuar, gojarisht apo me shkrim, të ua uroni festat jomuslimanëve. E si mund të ua uroni festat kur ata janë ata të cilët i ndihmuan çifutët që në Palestinë (në Kudsin e shenjtë) të themelojnë shtetin e tyre cionist? Si mund të ua uroni festat krishterëve të cilët vranë miliona vëllezër tuaj musliman në mbarë botën? Si mund të ua uroni festat atyre të cilët me mijëra motra dhe nëna tonat i dhunuan e të cilët masakruan bijtë tonë myslimanë?

Në fund po ju përkujtoj në fjalët e Allahut s.v.t:

" O ju që besuat, mos e zini mik armikun Tim dhe armikun tuaj, duke shprehur ndaj tyre dashuri, kur dihet se ata mohuan të vërtetën që u erdhi juve”
[EI-Mumtehine, 1]


" Nuk gjeni popull që e beson Allahun dhe ditën e gjykimit, e ta dojë atë që kundërshton Allahun dhe të dërguarin e Tij.”
[EI-Muxhadele, 22]

Prandaj nëse besoni Allahun dhe ditën e gjykimit largohuni prej festave të tyre, dhe gjithë ashtu largoni prej tyre familjen dhe fëmijët tuaj, dhe kërkon kudo që jeni edhe prej muslimanëve tjerë që të largohen prej kësaj të keqe të madhe. Në vend të pritjes së festave të tyre përgatituni për pritjen e muajit mubarek Ramazan, me pendim të sinqert drejtuar Allahut s.v.t, që na falë mëkatet, dhe me lutje për vëllezërit e motrat myslimanë të cilët në këtë kohë në vuajtje dhe mjerim të madh e siç e dijmë shkaktarë i këtij mjerimi janë kryqalitë serbë dhe të tjerët të cilët kanë mundësi, por nuk ndërmarrin asgjë për të ndryshuar këtë gjendje. (Me siguri janë të angazhuar me pritjen e festës së tyre kështu që nuk kanë kohë për Kosovën).

E lusim Allahun e Madhëruar të na udhëzon që të hecim rrugës të cilën Ai e don dhe që të jetë me ne i kënaqur, të na bënë prej atyre të cilët e ndëgjojnë fjalën e Tij, jetojnë sipas saj. E Ai [Subhanehu ve Teala] është Ndihmës i shkëlqyeshëm dhe i vetëm për myslimanët (por vetëm për myslimanët e sinqertë e jo për ata që ndëgjojnë dhe jetojnë sipas fjalëve të tjerëve e jo Me fjalët e Allahut [Subhanehu ve Teala]).

Fjalët tona të fundit le të jenë: Falënderimi i takon vetëm Allahut [Subhanehu ve Teala]

O ZOT DËSHMO SE NE UA TËRHOQËM VËREJTJEN
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bujanoci.org
AminaNumri i postimeve : 3
Join date : 10/04/2010

Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!! Empty
MesazhTitulli: Re: Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!!   Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!! Icon_minitimeSat Apr 10, 2010 9:22 am

Selam alejkum...Nuk nenqmoje asnje fe te asnje populli tjeter,secilet te mbajne dhe rrespektojne fene e vet...Asesi nuk shoqeroje asnjehere festat e asnje feje tjeter pos fese sone ISLAMIT me e ndritura qe munde egzistoje!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
Mos i shoqëroni krishterët në festat e tyre!!!
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
 :: Rregullorja :: Temat per portal-
Kërce tek: