| Hadithi i radhës | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Usame Moderator
Numri i postimeve : 381 Join date : 05/06/2009
| Titulli: Hadithi i radhës Mon Jul 27, 2009 10:36 am | |
| Xhabiri -radijallahu anhu- transmeton se Pejgamberi a.s. ka thënë:
“Ruhuni nga padrejtësia sepse padrejtësia është errësirë Ditën e Kijametit. Ruhuni nga kopracia sepse kopracia i shkatërroi popujt para jush, i shpuri ata në derdhjen e gjakut dhe lejimin e gjërave të ndaluara.” (Transmeton Muslimi) | |
|
| |
Usame Moderator
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Mon Jul 27, 2009 10:36 am | |
| Ebu Hurejrja [radijallahu anhu] transmeton se Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë:
“Nuk është i fuqishëm ai që ka fuqi trupore, i fuqishëm është ai që frenon veten kur zemërohet” (Buhariu dhe Muslimi) | |
|
| |
Usame Moderator
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Mon Jul 27, 2009 10:36 am | |
| Ka thënë i Derguari i Allahut - Muhamedi alejhi selam: Allahu subhanehu ue teala thotë:
"Unë jam pranë robit tim ashtu sikur që më mendon: nëse më përmend në vete, do ta permend në veten Time; nëse më përmend në grup, do ta përmend në një grup më të mirë se ata; nëse me afrohet një pëllëmbë, do t''i afrohem një krah; nëse më afrohet një krah, do t''i afrohem një pashë; e nëse më vjen duke ecur, do t''i shkoj duke vrapuar." (Buhariu, Muslimi) | |
|
| |
Usame Moderator
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Mon Jul 27, 2009 10:37 am | |
| I Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem, është pyetur se a do të shohin besimtarët Zotin e tyre në Ditën e Gjykimit. Atëherë i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka pyetur:
"A ju pengon diçka që të shihni diellin kur nuk ka vranësira?” “ Jo, o i Derguari i Allahut,” u përgjigjën ata. “ A ju pengon diçka që ta shihni hënën në natën e kthjellë pa re?” “ Jo, o i Dërguar”, thane sahabët. “Ashtu do ta shihni Allahun në Ditën e Gjykimit.” (Buhariu, Muslimi) | |
|
| |
Usame Moderator
| Transmetohet nga Abdullah ibn Abasi se i dërguari alejhi selam ka thënë: “Do të ketë sundimtar ku ju do ta njihni të mirën dhe të keqen prej tyre. Kushdo që i kundërshton ata është i shpëtuar. Kushdo që i braktis ata është i lirë. Dhe kushdo që përzihet me ta është shkatërruar" (Ibn Ebi Shejbah dhe Taberani) | |
|
| |
Usame Moderator
| Ebu Hurejra thotë se Pejgamberi salallahu alejhi we selem ka thënë: “Kushdo që i afrohet dyrve të sundimtarit bëhet i pikëlluar. Dhe kurdo që robi tërhiqet afër sundimtarit, ai vetëm se largohet prej Allahut.” (Imam Ahmedi) | |
|
| |
Usame Moderator
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Mon Jul 27, 2009 10:38 am | |
| I Dërguari i All-llahut(Sal-lAllahu Alejhi Ua Selam) ka thënë: "Kush e frenon zemërimin duke patur mundësi që ta realizon atë, e thërret All-llahu Ditën e Kijametit para të gjitha krijesave dhe ia mundëson të zgjedh cilën të dëshiron nga hyritë" (Tirmidhiu) | |
|
| |
Usame Moderator
| Ebu Hurejre {radijAll-llahu anhu} tregon se Pejgamberi {Sal-lAll-llahu Alejhi ve Sel-lem} ka thënë: “Shembulli i atij që mëson dituri e pastaj nuk e fletë, është sikur shembulli i atij që mbledhë pasuri dhe nuk shpenzon prej sajë” {Transmeton Taberiu} | |
|
| |
Usame Moderator
| Enes ibën Maliku transmeton se Pejgamberi (sal-lallahu alejhi ve sel-lem) ka thënë: “Allahu gëzohet më tepër kur robi i Tij pendohet se sa ndonjëri prej jush nëse do të kishte qenë në një shkretëtirë të madhe me devenë e tij, e ajo papritmas humbet, e mbi të ka patur të ngarkuar ushqimin dhe pijen e tij. (pasi që e kërkon) humbë shpresat se mund ta gjej, shkon dhe shtrihet nën hijen e një druri. Pasi që humbë shpresat, duke pushuar, papritmas sheh devenë që është kthyer pranë tij. E kapë atë për kapistrin e saj dhe nga gëzimi i madh thotë: o Allahu im, Ti je robi im kurse unë jam zoti yt, gabon për shkak gëzimit të madh.” (Buhariu dhe Muslimi) | |
|
| |
umu kulthumi Fillestare
Numri i postimeve : 44 Join date : 30/07/2009 Age : 40 Location : kosova gjilan
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Thu Jul 30, 2009 5:52 pm | |
| Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi sel-lem ne nje hadith thote; 'Amaneti me i madh te Zoti Diten e Kijametit,eshte kur burri i tregon gruas nje sekret ose anasjelltas,dhe ara e shperndajn sekretin e njeri-tjetrit' | |
|
| |
umu kulthumi Fillestare
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Thu Jul 30, 2009 6:00 pm | |
| Transmetohet nga Enesi,se Pejgamberi a.s. ka thene; 'Te ulem me nje popull qe permend All-llahun prej namazit te sabahut e deri sa te linde dielli eshte me e dashur per mua sesa t'i liroj kater rober prej bijve te Ismailit dhe te ulem me nje popull qe e permend All-llahun prej namazit te ikindis e deri sa te perendoj dielli eshte me e dashur per mua sesa t'i liroj kater rober' Transmeton Ebu Davudi kete hadith e ka bere te mir (Sahih Ebu Davudi 2\698... | |
|
| |
umu kulthumi Fillestare
| Titulli: Re: Hadithi i radhës Thu Jul 30, 2009 6:03 pm | |
| Pejgamber a.s. ka thene;'Kush dergon salavat mbi mua qdo mengjes dhe ne mbremje,ate person do ta arrije shefati im Diten e GJykimit'... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Hadithi i radhës | |
| |
|
| |
| Hadithi i radhës | |
|