Mire se vini ne Forumin Islam Bujanoci
Lusim Allahun s.v.t qe te keni dobi nga vizita juaje
Regjistrohu ose Identifikohu
Mire se vini ne Forumin Islam Bujanoci
Lusim Allahun s.v.t qe te keni dobi nga vizita juaje
Regjistrohu ose Identifikohu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PORTALIForumGalleryKërkoLatest imagesRegjistrohuidentifikimi

Këshillë motrës e cila mban Nikab

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Admin
Administratore
Administratore
Admin

Numri i postimeve : 846

Këshillë motrës e cila mban Nikab Empty
MesazhTitulli: Këshillë motrës e cila mban Nikab   Këshillë motrës e cila mban Nikab Icon_minitimeSat Aug 22, 2009 1:03 am

Këshillë motrës e cila mban Nikab Images10

Dëgjuesja, e cila është Umu Xhu`uejrijje nga Kuvajti, ka disa pyetje dhe prej tyre o Shejkh i nderuar, është se ajo pyet e thotë:
Jam një vajzë e re që mbaj nikabin dhe për këtë gjë e falenderoj All-llahun, mirëpo, nëna ime nuk pranon që të dalë me mua për të vizituar familjen dhe të afërmit, pasi ajo është e bindur se unë do të bëhem shkak që ajo të turpërohet (pasi e mbaj nikabin) tek të tjerët.

Gjithashtu, ajo nuk është e kënaqur me mua, sepse unë e mbaj nikabin dhe nuk ia jap (nuk i takoj) dorën burrave të huaj, apo dhe me gjëra të tjera që unë zbatoj dhe që janë pjesë e fesë.
Si duhet të jetë sjellja ime me të dhe cila është këshilla juaj, All-llahu ju shpërbleftë ?

Përgjigja e kësaj pyetje është në dy pika:

Së pari:
Në lidhje me nënën tënde, unë e këshilloj atë, që t`i japi fund kësaj gjendje të vështirë që ti përjeton dhe shkak i sëcilës, është kapja jote pas fesë së All-llahut. I them nënës tënde që është obligim për të, që të të ndihmoj në punë të mira dhe në devotshmëri dhe ta falenderoj All-llahun e LartëMadhëruar që i ka dhuruar asaj një pasardhëse të devotshme, pasi nuk ka dyshim, se çdo njeri kënaqet kur fëmijët e tij janë të devotshëm, qofshin ata meshkuj apo femra.

Fëmija i devotshëm qoftë djalë apo vajzë, është si një burim rrjedhës për prindin e tij dhe prej tyre (femijëve) ato do të kenë dobi pasi ata (prindërit) të vdesin.
Sespe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka thënë:
Kur të vdesi njeriu, i ndërpriten atij të gjitha veprat, përveç tre gjërave: sadakaja rrjedhëse, dituria nga e cila ka dobi dhe femija i devotshëm i cili lutet për të.1

Nuk i lejohet asaj (nënës) që ta vështirësoj gjëndjen tënde dhe të të pengoj ty nga punimi i një vepre të mirë dhe nga largimi i një vepre të keqe.

Së dyti:
Ndërsa, në lidhje me ty motër, kapu pas fesë së All-llahut dhe zbatoi ligjet e Tij dhe mos ia vë veshin askujt, qoftë kjo, nëna jote apo dikush tjetër. Nëse kërkohet prej teje që të veprosh gjëra të cilat nuk e kënaqin All-llahun, atëherë mos ju bind askujt edhe sikur të gjithë njerëzit të të kundërshtojnë dhe mos ja vë veshin askujt edhe nëse prej tyre është nëna jote.

Ai i cili inatoset me ty për shkak se ti i zbaton urdhërat e All-llahut, le të inatoset, ndërsa ty, mos të të interesoj fare ai.
Ndërsa, përsa i përket nënës tënde e cila nuk do të dalë me ty me pretekstin se ti do ta turpërosh, e gjithë kjo vjen nga mungesa e largpamësisë së saj, pasi veshja e nikabit apo mosdhënia e dorës burrave të huaj, kjo kurrsesi nuk mund të konsiderohet si turp, përkundrazi, ajo është prej mirësisë së All-llahut me të cilën personi duhet të gëzohet dhe duhet me e falenderuar All-llahun për lehtësimin e kryerjes së veprave të mira, sespe kjo është prej nënshtrimit ndaj All-llahut të LartëMadhëruar.

--------------------------------------------------------------------------------

1. Transmeton: Imam Muslimi.
Shkëputur nga:
Një nga kasetat e shejkh Uthejminit

Përktheu:
Sulejman Kushi
www.udhezimidhedrita.net
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bujanoci.org

Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» 11. Keshill motres muslimane
» Dhulkarnejn Ramadani - Cilësit e motrës Muslimane
» Per motren e cila nuk eshte mbuluar akoma
» Një këshillë për ata që i pranojnë këshillat!
» Këshillë Ibn Kajjim El Xheuzije

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
 :: Gruaja dhe Familja në Islam-
Kërce tek: