Unë ju them, baballarëve, nënave, dhe njerëzve të cilët i shikojnë këto lojëra: Në Ditën e Gjykimit, një faqe në libër do të hapet për ty, dhe në të do të thuhet se ti ishe ulur dhe i ke shikuar lojërat. A do të bëjë kjo të lumtur apo të dëshpëruar? A do të bëjë kjo të lumtur Ditën e Gjykimit, kur të dalësh para Allahut, apo do të dëshiroje që kurrë mos ti kishe shikuar këto lojëra?
--------------------------------------------------------------------------------
Në vijim disa fragmente nga intervista me Naser bin Sulejman El-Umerin, e transmetuar në kanalin TV-iv El-mexhd me 4 qershor, 2006:
Naser bin Sulejman El-Umeri: Në lidhje me Kupën Botërore... Më lejo të pyes , vëlla Muhamed... Allahu i mbrojt bijtë tanë dhe bijtë tuaj, por imagjino se je duke hyrë në operacion, dhe ata të thonë se mjeku vonohet për arsye se është duke e shikuar lojën. Si do të ndiheshe?
Intervjuesi: Pa dyshim se, shumë keq.
Naser bin Sulejman El-Umeri: Mirë, imagjino duke i shpreh ngushëllime dikujt (për të vdekurin), njëri prej njerëzve ngritët dhe e lëshon TV-n për ta shikuar lojën, dhe ai fillon të rrah shuplak?
Intervjuesi: Pa dyshim se, shumë keq.
Naser bin Sulejman El-Umeri: Vëllezërit tanë po mbytën në të gjitha qoshet e botës, prapë se prapë ne ulemi dhe e shikojmë Kupën Botërore?
Ju e dini se si bijtë tanë e kanë pas zakon që ta admirojnë njërin prej lojtarëve të mëdhenj. Ju e dini se si bijtë tanë e kanë pas zakon që ta admirojnë atë. Ai erdhi si musafir në një qytet të veçantë të Saudis. Ai është pritur prej njërit prej klubeve futbollistike. Ata e imitonin atë në çdo gjë, duke përfshirë edhe vathin e tij. Dikush e pyeti një të ri: "Pse je duke mbajt vath?" Ai u përgjigj: "Për arsye se lojtari e bartë një." Ai ia ktheu atij: "Por ai po e bartë në veshin e tij të majtë," pra djaloshi i ri zhvendosi (vathin) në veshin e tij të majtë. A e din se çka ndodhi me këtë lojtarë? Ai u bë përdorues i drogës, edhe përkundër asaj se ishte lojtarë internacional, dhe ai filloi që ta vizitoi të ashtu quajturin Murin e Vajtimit në Izrael. Ky është personi i admiruar prej bijve tanë, më vjen keq të them.
Gjatë Kupës së fundit Botërore, derisa ezani ishte duke u transmetuar në TV... Televizioni i cili e transmetonte lojën lumëroi se: "Ne tani do ta transmetojmë thirrjen për namaz (Ezanin)." Në atë moment topi ishte në afërsi të portës, dhe një djalosh u ngritë në këmbë dhe e mallkoi muezinin.
Unë ju them, baballarëve, nënave, dhe njerëzve të cilët i shikojnë këto lojëra: Në Ditën e Gjykimit, një faqe në libër do të hapet për ty, dhe në të do të thuhet se ti ishe ulur dhe i ke shikuar lojërat. A do të bëjë kjo të lumtur apo të dëshpëruar? A do të bëjë kjo të lumtur Ditën e Gjykimit, kur të dalësh para Allahut, apo do të dëshiroje që kurrë mos ti kishe shikuar këto lojëra?